Rödbetsfrestelse med fetaost

21.9.2015
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rödbetsfrestelse med fetaost

Ingredienser

4 portioner
1 4 (ca 800 g) rödbetor
2 4 (ca 400 g) fasta potatisar
3 2 vitlöksklyftor
4 2 tsk timjan
5 1 tsk salt
6 nypa grovmalen svartpeppar
7 100 g fetaost
8 2,5 dl grönsaksbuljong

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 28 g 110 g
Protein 8 g 33 g
Fett 7 g 28 g
Kostfibrer 6 g 24 g
Energi kJ 882 3528
Energi kcal 211 843

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och strimla eller riv rotsakerna. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Blanda rotsaker, vitlök och kryddor i en bunke. Smula fetaosten. Varva grönsaker och fetaost i en smord ugnsform. Ringla grönsaksbuljongen över. Stek till en början 30 minuter under folie i 200 grader. Ta bort folien, höj värmen till 225 grader och stek ytterligare ca 30 minuter eller tills grönsakerna är färdiga.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5