Rödbetsfalafel

20.11.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rödbetsfalafel

Ingredienser

4 portioner
1 2 stora inlagda rödbetor
2 1 burk (400/270 g) förkokta kikärter
3 1 liten lök
4 1 vitlöksklyfta
5 1 msk olivolja
6 1 tsk spiskummin
7 0,5 dl sesamfrö
8 1 tsk salt
9 1 ägg
Till flottyrkokning
1 4 - 5 dl olja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 14 g 58 g
Protein 10 g 39 g
Fett 33 g 132 g
Kostfibrer 5 g 20 g
Energi kJ 1 634 6535
Energi kcal 390 1562

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Purea rödbetorna och de avrunna kikärterna med matberedarens hackarkniv. Skala och hacka löken och vitlöksklyftan. Hetta upp olja och spiskummin i en panna. Fräs löken i pannan. Tillsätt blandningen i rödbetsblandningen och  purea, Forma bullar med våta händer. Lägg bullarna att torka till  ett ögonblick på bakplåtspapper på en plåt. Hetta upp oljan i en gjutjärnspanna eller en wok. Fritera bullarna ca 3 minuter i oljan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5