Rödbetsbröd

21.7.2015
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rödbetsbröd

Ingredienser

2 stycken
1 3 dl mjölk
2 25 g jäst
3 2 tsk salt
4 2 tsk rosmarin
5 1 msk sirap
6 2 msk olja
7 200 g (ca 3 dl) riven rödbeta
8 7 dl jästbröds- eller vetemjöl
Pensla med:
1 1 ägg
På ytan
1 100 g vitmögelost av getmjölk
2 3 msk frön

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 185 g 370 g
Protein 41 g 82 g
Fett 40 g 80 g
Kostfibrer 12 g 24 g
Energi kJ 5 329 10658
Energi kcal 1 274 2547

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lös jästen i fingervarm mjölk. Tillsätt kryddorna, oljan och de rivna rödbetorna. Tillsätt så mycket mjöl att degen blir mjuk. Låt jäsa 1 timme. Knåda degen jämn på arbetsbänken och tryck den i två mindre eller en stor brödform. Låt jäsa 30 minuter. Pensla ytan med ägg. Klipp snitt i ytan med sax, stycka osten och tryck bitarna halvvägs i degen. Strö frön på ytan. Grädda ca 40 minuter i 175°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5