Rödbetsbiffar med stekt lök

21.8.2015
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rödbetsbiffar med stekt lök

Ingredienser

4 portioner
1 4 stora rödbetor
2 1 tsk salt
3 1 dl vetemjöl
4 2 ägg
5 2 dl ströbröd
6 0,5 tsk vit- eller svartpeppar
7 2 stora lökar
8 nypa salt
9 nypa socker
10 Olja för stekning

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 43 g 173 g
Protein 10 g 41 g
Fett 4 g 14 g
Kostfibrer 6 g 26 g
Energi kJ 1 047 4188
Energi kcal 250 1001

Obs! I beräkningen har inte medtagits: Olja för stekning

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Edullinen, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka de oskalade rödbetorna mjuka. Kyl dem i kallt vatten och skala dem. Skär ut två ca centimetertjocka skivor (biffar) från mittpartiet på rödbetorna. Ta vara på resten av rödbetorna; använd dem t.ex. i en sallad. Krydda skivorna med salt.

Lägg vetemjöl, vispat ägg och ströbröd i var sin djup tallrik. Krydda ströbrödet med peppar. Vänd skivorna först i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd. Låt paneringen stelna en stund.

Skär lökarna i ringar, hetta upp en sked olja i en panna och stek lökringarna ljusbruna. Tillsätt lite salt och socker, hetta upp lökringarna och ta dem ur pannan.

Stek fyra biffar åt gången vackert bruna i olja på medelgod värme.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5