Rödbetsägg

27.3.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rödbetsägg

Spad från en burk inlagde rödbetor är en enkel och färggrann marinad för kokta ägg.

Ingredienser

6 portioner
1 6 ägg
Marinad
1 1,5 dl spad ur rödbetsburken
2 1 msk balsamvinäger
3 0,3 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 1 g 5 g
Protein 7 g 41 g
Fett 6 g 34 g
Kostfibrer 0 g 0 g
Energi kJ 342 2051
Energi kcal 82 490

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Pääruoka-aine Muna
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Edullinen, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Koka äggen 7 minuter. Kyl dem i kallt vatten och skala dem kalla.
  2. Blanda marinadens ingredienser. Lägg äggen i en ask eller en fryspåse. Tillsätt marinaden och rör om.
  3. Marinera äggen minst 6 timmar i kylskåp. Vänd äggen 1–2 gånger i marinaden. Servera rödbetsägg t.ex. vid en brunch eller vid en påskmåltid.
Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5