Röd fiskgryta

21.2.2014
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Röd fiskgryta

Ingredienser

4 portioner
1 400 g laxfilé
2 2 morötter
3 1 lök
4 2 vitlöksklyftor
5 75 g selleri
6 6 små potatisar
7 2 msk tomatpuré
8 2 msk olivolja
9 5 dl vatten
10 200 g passerade tomater
11 1 lagerblad
12 1 tsk timjan
13 1 fiskbuljongtärning
14 0,5 pressad citron, saften
15 10 svarta oliver
16 1 tsk salt
17 hackad dill
Dessutom
1 1 dl majonnäs
2 1 - 2 pressade vitlöksklyftor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 25 g 99 g
Protein 24 g 96 g
Fett 28 g 113 g
Kostfibrer 3 g 12 g
Energi kJ 1 889 7556
Energi kcal 452 1806

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokatyypit Pataruoat, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Rensa filén omsorgsfullt och skär den i rätt stora stycken. Strö 1/2 tsk salt över. Skala grönsakerna. Hacka löken och vitlöken. Stycka selleri och potatis, klyfta morötterna.

Häll oljan i en gryta eller en tjockbottnad kastrull. Tillsätt tomatpurén och lökarna. Hetta upp ett par minuter under omröring. Tillsätt vatten, passerad tomat, lagerblad och timjan; smula i buljongtärningen. Koka upp, tillsätt sellerin och morötterna. Koka ca 5 minuter.

Tillsätt potatisen och koka tills den är mjuk. Tillsätt fisken, oliverna och citronsaften. Hetta långsamt upp grytan till kokpunkten, stäng av värmen och låt fisken bli färdig under lock. Tillsätt salt vid behov och strö hackad dill över. Servera majonnäs smaksatt med vitlök till grytan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5