Risotto med butternutpumpa

26.9.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Risotto med butternutpumpa

Pumpa får kraftigare smak, om man i stället för att koka den rostar den i ugn.

Ingredienser

4 portioner
1 1 butternutpumpa
2 1 msk olja
3 0,5 tsk salt
4 1 lök
5 2 - 3 vitlöksklyftor
6 1 l grönsaksbuljong
7 1 msk olivolja
8 1 msk smör
9 4 dl risottoris
10 2 msk citronsaft
11 1 dl riven parmesanost
12 0,25 tsk svartpeppar
13 0,5 tsk salt
På ytan
1 rostade pumpafrön

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 26 g 102 g
Protein 8 g 34 g
Fett 17 g 67 g
Kostfibrer 8 g 33 g
Energi kJ 1 198 4794
Energi kcal 286 1146

Obs! I beräkningen har inte medtagits: vitlöksklyftor, rostade pumpafrön

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klyv pumpan, ta ut fröna. Skala och klyfta pumpan. Ringla olja på, smaksätt med salt. Rosta pumpaklyftorna i 200 grader tills de är mjuka. Kör pumpan till puré. Hacka lökarna. Koka upp buljongen. Hetta upp smöret och oljan i en kastrull, tillsätt lökarna och fräs ett ögonblick. Tillsätt riset, fräs ännu ett ögonblick. Tillsätt buljongen i några omgångar, rör om under kokningen. Tillsätt pumpapurén, citronsaften, parmesanosten och kryddorna då riset är nätt och jämnt färdigt. Hetta hastigt upp rätten. Strö frön på ytan.

 

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5