Rismuffins med blåbär

27.12.2013
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rismuffins med blåbär

Ingredienser

10 stycken
1 2 ägg
2 1,5 dl socker
3 4 dl rismjöl
4 1,5 tsk bakpulver
5 0,5 tsk salt
6 2 tsk vaniljsocker
7 1 dl mjölk
8 0,5 dl (50 g) flytande växtoljepreparat
9 2 dl frusna blåbär
Garnering
1 florsocker

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 31 g 314 g
Protein 3 g 31 g
Fett 5 g 53 g
Kostfibrer 1 g 6 g
Energi kJ 784 7836
Energi kcal 187 1873

Obs! I beräkningen har inte medtagits: florsocker

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan. Rör dem i skummet turvis med mjölk och fett. Rör i de otinade blåbären. Fördela degen i muffinsformar. Grädda 12–15 minuter i 225 graders ugnsvärme. Ställ dem att svalna. Garnera med florsocker.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5