Rejäl äppelpaj

8.10.2018
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rejäl äppelpaj

Den här enkla och saftiga äppelpajen blir till av basingredienserna i köket. I stället för mjölk kan du använda surmjölk, yoghurt, havredryck eller äppelsaft.

Ingredienser

16 bitar
Botten
1 100 g margarin
2 4 dl havreflingor
3 4 dl vetemjöl
4 2 dl socker
5 3 tsk bakpulver
6 2 tsk kardemumma
7 2 ägg
8 2 dl mjölk eller annan vätska
Fyllning
1 6 - 8 äpplen
2 4 msk margarin
3 4 msk socker
4 2 tsk kanel

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 38 g 608 g
Protein 5 g 79 g
Fett 8 g 130 g
Kostfibrer 3 g 49 g
Energi kJ 1 034 16544
Energi kcal 247 3954

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180 grader.  Täck en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  • Smält margarinet för bottnen. Rör de torra ingredienserna i margarinet i en bunke. Tillsätt äggen och vätskan, rör smeten jämn. Fördela smeten över plåten
  • Skär äpplena i skivor, rada skivorna på pajbottnen.
  • Smält margarinet. Rör sockret och kanelen i margarinet. Fördela blandningen över äpplena. Grädda pajen 30–35 minuter i ugn.
Text
Foto Ninna Lindström
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5