Regnbågsspett med örtolja

13.5.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Regnbågsspett med örtolja

Bygg grönsaks- och fruktspett i regnbågens färger och krydda med fräsch örtolja.

Ingredienser

8 stycken
1 4 paprikor
2 2 rödlökar
3 1 zucchini
4 400 g jimbeemelon
5 400 g vattenmelon
6 0,3 (ca 400 g) färsk ananas eller 2 brk (à 220 g) ananasringar
7 8 mörka druvor
Örtolja
1 1 kruka basilika
2 0,5 kruka persilja
3 2 dl rybsolja
4 0,5 citron, saften
5 0,5 tsk (½ tsk) salt
6 0,5 tsk (½ tsk) socker
7 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar
Dessutom
1 grillspett av trä

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 17 g 137 g
Protein 2 g 18 g
Fett 23 g 185 g
Kostfibrer 4 g 30 g
Energi kJ 1 201 9606
Energi kcal 287 2296

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Blötlägg spetten ½ timme i vatten.
  2. Skär paprikorna i ca 5 x 5 cm stycken. Skär lökarna och zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor. Skala frukterna och skär melonerna och ananasen först i 2 cm tjocka skivor och dessa i 5 x 5 cm stycken. Trä grönsakerna och frukterna på spetten enligt regnbågens färger.
  3. Gör örtoljan. Kör alla ingredienser till puré i en blender eller med stavmixer i en bunke. Förtunna vid behov med en skvätt olja.
  4. Pensla spetten med örtoljan och grilla spetten 3–5 minuter på het grill; vänd spetten några gånger. Pensla spetten flera gånger med örtoljan medan de grillas. Ta tillvara eventuellt överbliven örtolja, den håller ca 5 dygn i kylskåp.

Tips:

Undvik svinn – det går bra att använda lite "trötta" örter i oljan.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5