Raviolisallad med rucoladressing

13.3.2018
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Raviolisallad med rucoladressing

Den läckert gröna och snabba salladen är en behändig lunch, ett gott tilltugg och en lättlagad buffésallad.

Ingredienser

4 portioner
1 2 paket (à 100 g) soltorkad tomat med osttärningar (Apetina Snack)
2 1,5 l vatten
3 0,5 tsk salt
4 1 påse (200 g) broccolinier
5 1 paket (250 g) ravioli
6 1 rödlök
7 1 ask (100 g) rucola
8 1 ask (100 g) babyspenat
Rucoladrssing
1 1,5 dl kryddolja från ostförpackningen
2 1 dl rucola
3 0,5 citronen, saften
4 1 msk rivet citronskal
5 0,25 tsk (¼ tsk) salt
6 0,25 tsk (¼ tsk) socker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 19 g 77 g
Protein 8 g 34 g
Fett 4 g 17 g
Kostfibrer 3 g 12 g
Energi kJ 634 2534
Energi kcal 152 606

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (à 100 g) soltorkad tomat med osttärningar (Apetina Snack)

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Salaatit, Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Låt osttärningarna rinna av över en bunke; använd oljan i dressingen.
  2. Koka upp vattnet, smaksätt med salt. Koka broccolinierna 5 minuter. Lyft dem ur kastrullen, lägg i en sil. Skölj i rinnande kallt vatten. Lägg ravioli i kastrullen i broccoliniernas kokvatten. Koka 3 minuter. Häll av kokvattnet, skölj med kallt vatten.
  3. Skala och strimla löken. Skölj rucolan och spenaten. Ta 1 dl rucola åt sidan för dressingen. Lägg alla salladsingredienser i en bunke eller ett serveringsfat.
  4. Häll alla ingredienser till dressingen i en stavmixerbunke eller mixer och kör dem till en jämn dressing.
Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5