Räkknyten med wasabi

16.11.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Räkknyten med wasabi

Den här plockmaten är mycket snabblagad. Ersätt räkorna med marinerad tofu, om rätten ska vara vegetarisk.

Ingredienser

12 stycken
1 1 huvud grön sallat
2 limeklyftor
3 chili i skivor
4 koriander
Fyllning
1 200 g stora räkstjärtar eller stjärtar av jätteräka
2 150 g färskost
3 0,5 kruka koriander
4 1 - 2 tsk wasabi
5 1 saften av lime
6 0,5 tsk salt
Dippsås
1 1 saften av lime
2 0,25 dl (¼ dl) sojasås
3 0,75 dl (¾ dl) söt chilisås

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 3 g 31 g
Protein 4 g 43 g
Fett 4 g 50 g
Kostfibrer 1 g 8 g
Energi kJ 268 3217
Energi kcal 64 769

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred fyllningen. Tina räkorna under rinnande kallt vatten. Hacka stjärtarna grovt Rör färskosten mjuk. Hacka koriandern Tillsätt de hackade räkorna, koriander, wasabi, limesaft och salt i osten.

Blanda till dippsåsen.

Lossa bladen från salladshuvudet och bre ut dem på arbetsbänken. Lägg en matsked fyllning nederst på varje blad, vik sidorna över och rulla ihop bladen på samma sätt som kåldolmar. Fäst med stickor. Låt knytena stå i kylskåp tills de ska serveras.

Garnera med små limeklyftor, strimlad chili och koriander strax innan du serverar.

Text
Foto Päivi Ristell
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5