Räkgryta

21.2.2014
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Räkgryta

Ingredienser

4 portioner
1 2 påsar (à 180 g) skalade räkor (frysvara)
2 4 msk olja
3 5 - 6 vitlöksklyftor
4 1 lök
5 2 msk tomatpuré
6 1 burk (400 g) krossad tomat
7 1 msk ketchup
8 1 dl vitt vin eller äppelsaft
9 1 fiskbuljongtärning
10 2 msk citronsaft
11 0,5 tsk salt
12 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
13 0,5 tsk socker
14 0,5 tsk krossad chili
15 3 msk hackad dill

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 10 g 38 g
Protein 14 g 58 g
Fett 15 g 60 g
Kostfibrer 2 g 7 g
Energi kJ 1 044 4174
Energi kcal 250 998

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina räkorna. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Hetta upp oljan i en gryta eller en tjockbottnad kastrull. Tillsätt lökarna och tomatpurén. Hetta upp ett par minuter under omröring. Tillsätt tomatkross, ketchup, vin eller saft och en buljongtärning. Krydda med salt, peppar, socker och chili. Låt rätten småkoka ca 20 minuter.

Smaka av och tillsätt vid behov mer kryddor. Tillsätt räkorna och hetta upp; koka inte, för då blir räkorna sega. Servera grytan med baguette.

 

Tips

Du kan fördela räkgrytan i små portionsgrytor och värma dem i 200 graders ugnsvärme strax innan de ska serveras.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5