Räkcocktail med avokado

21.2.2014
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Räkcocktail med avokado

Ingredienser

4 portioner
1 2 påsar (à 180 g) stora skalade räkor (frysvara)
2 1 kruka grön sallat
3 1 - 2 avokadofrukter
4 2 msk citronsaft
5 1 bit färsk gurka
Dressing
1 1 dl vispgrädde
2 1,5 dl majonnäs
3 2 msk tomatpuré
4 0,25 tsk cayennepeppar
5 0,5 tsk salt
6 0,25 tsk grovmalen svartpeppar
7 (en skvätt konjak)
Garnering
1 dill
2 citronskivor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 6 g 23 g
Protein 17 g 69 g
Fett 32 g 129 g
Kostfibrer 6 g 22 g
Energi kJ 1 614 6457
Energi kcal 386 1543

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Låt räkorna tina i ett durkslag i rumstemperatur. Vispa grädden för dressingen till löst skum. Rör tomatpuré och kryddor i majonnäsen. Vänd i den vispade grädden och smaksätt eventuellt med en skvätt konjak.

Riv sallaten och lägg bladen i portionsskålar. Klyv avokadofrukterna, ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet. Tärna fruktköttet. Pressa citronsaft över. Tärna gurkan fint. Lägg gurk- och avokadotärningarna på sallaten. Fördela räkorna i skålarna och mal svartpeppar över. Toppa med dressing, garnera med dill och citronskivor. Servera med baguette.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5