Räkbruschettor med sting av ingefära

13.3.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Räkbruschettor med sting av ingefära

Ingredienser

10 stycken
1 1 påse (180 g) räkor
2 2 tomater
3 2 limefrukter
4 0,5 dl finhackad basilika
5 1 - 2 msk riven ingefära
6 1 msk honung
7 0,5 tsk salt
8 0,25 tsk (¼ tsk) cayennepeppar
9 1 avokado
10 10 skivor skivor ljust bröd
11 1 msk olja

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 16 g 156 g
Protein 5 g 54 g
Fett 5 g 50 g
Kostfibrer 2 g 24 g
Energi kJ 544 5437
Energi kcal 130 1299

Receptinformation

Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Tina räkorna i mikrovågsugn eller i en sil under rinnande kallt vatten. Låt dem rinna av.
  2. Skala tomaterna med en vass kniv eller skalare. Klyv dem, avlägsna fröna, tärna fruktköttet mycket fint. Pressa limefrukterna. Skala ingefäran och skär den i mycket tunna strimlor eller riv den med ett fint järn. Hacka basilikan.
  3. Lägg räkor, tomater, lime, ingefära, basilika och kryddor i en bunke. Låt rätten ta smak 30 minuter i kylskåp.
  4. Skiva brödet. Lägg skivorna på en ugns-plåt, pensla dem med olja. Rosta ca 10 minuter i 200°C ugnsvärme.
  5. Klyv avokadon. Ta bort kärnan, ta ut fruktköttet ur skalet med en sked och tärna det. Rör tärningarna i räkblandningen. Fördela den ena fyllningen över bottnen.
Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5