Räk- och kokossoppa

18.12.2014
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Räk- och kokossoppa

Ingredienser

4 portioner
1 8 dl fiskbuljong
2 1 burk (400 g) kokosmjölk
3 3 msk tomatpuré
4 1 msk röd thai curry-pasta
5 2 vitlöksklyftor
6 färsk ingefära
7 1 limefrukt, det rivna skalet
8 200 g champinjoner
9 1 paprika
10 1 påse (180 g) räkor
11 nypa salt
12 nypa grovmalen svartpeppar
13 0,5 limefrukt, saften
Dessutom
1 (koriander)

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 8 g 34 g
Protein 10 g 42 g
Fett 22 g 90 g
Kostfibrer 2 g 7 g
Energi kJ 1 162 4646
Energi kcal 278 1110

Receptinformation

Ruokavalio Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Makuja maailmalta Thaimaalainen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka upp buljong, kokosmjölk, tomatpuré och currypasta i en kastrull. Riv i vitlöksklyftorna, ingefäran och skalet av en limefrukt. Ansa och skiva svamparna. Stycka paprikan. Tillsätt grönsakerna, koka ytterligare några minuter. Tillsätt de otinade räkorna, koka upp soppan. Krydda med salt, peppar och limesaft. Strö eventuellt färsk koriander på ytan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5