Raita med pepparrot

21.5.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Raita med pepparrot

Ingredienser

4 portioner
1 0,5 gurkor
2 2 dl turkisk yoghurt
3 3 msk pepparrot ur tub
4 0,5 vitlöksklyftor
5 nypa salt
6 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 3 g 11 g
Protein 2 g 9 g
Fett 5 g 20 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 278 1110
Energi kcal 66 265

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset, Maitotuotteet
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Riv gurkan grovt. Pressa vätskan ur gurkan med handen mot skärbrädet. Rör den rivna gurkan och pepparrotskrämen i yoghurten. Riv i vitlöksklyftan, tillsätt kryddorna. Blanda ingredienserna och låt rätten ta smak en stund i kylen innan du serverar. Såsen är god till fisk, kött och grönsaker.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5