Rågmacka med skinka och ost

8.7.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rågmacka med skinka och ost

Ställ färdiga mackor i kylskåpet redan föregående kväll. Skoleleven kan värma dem i mikrovågsugn och äta som mellanmål.

Ingredienser

4 portioner
1 4 tunna dubbla rågbrödsbitar
2 3 - 4 msk ketchup
3 1 spetspaprika
4 2 tomater
5 100 g rökt skinka i skivor
6 8 skivor smältost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 23 g 93 g
Protein 12 g 49 g
Fett 12 g 49 g
Kostfibrer 6 g 22 g
Energi kJ 1 059 4235
Energi kcal 253 1012

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Dela rågbrödsbitarna. Bre ketchup på brödskivorna.

Skölj grönsakerna. Skär dem i tunna skivor.

Fördela skinka, tomat och paprika på bottenskivorna. Toppa med smältostskivor. Lägg på locket. Ställ mackorna i kylen, om de inte ska ätas genast.

Lägg två mackor på en tallrik. Värm dem i mikrovågsugn 30–60 sekunder på full effekt (900 W), tills osten har smält. Upprepa med resten av mackorna.

 

Tips: Rågbröd med grönsaker, skinka och ost håller hungern borta.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5