Råg- och havrekukko med äpple

9.7.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Råg- och havrekukko med äpple

Den traditionella delikatessen har här lite havre och en nypa muskot.

Ingredienser

8 bitar
Deg
1 100 g smör
2 1 dl farinsocker
3 2 dl rågmjöl
4 0,5 dl havreflingor
5 0,5 tsk bakpulver
6 0,25 tsk (¼ tsk) salt
Fyllning
1 4 äpplen (syrlig sort)
2 1 dl farinsocker
3 1 tsk kanel
4 0,25 tsk (¼ tsk) riven muskotnöt
Dessutom
1 1 burk (250 g) vaniljsås eller 1 burk (150 g) crème fraiche

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 38 g 300 g
Protein 2 g 18 g
Fett 16 g 128 g
Kostfibrer 4 g 29 g
Energi kJ 1 277 10219
Energi kcal 305 2442

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm ugnen till 200 grader.

Smält smöret. Rör farinsockret i det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan och rör dem till en deg med smörblandningen.

Skär äpplena i ca centimeterstora tärningar. Smaksätt äppeltärningarna med farinsocker och kryddorna. Fördela tärningarna i en ugnsform (ca 16 x 24 cm). Kavla ett lock för formen av degen.

Grädda äppelkukkon 40–45 minuter i ugn.

Servera kukkon varm med vaniljsås eller crème fraiche smaksatt med citron och socker.

Text
Foto Satu Kemppainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5