Rädisor på spett med quinoapilaff

26.5.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rädisor på spett med quinoapilaff

Grillad rädisa är gott. Servera som vegetarisk lunch eller som tilltugg till en biff.

Ingredienser

4 portioner
1 2 knippen rädisor med blast
2 2 msk olja + 1 tsk salt
3 0,25 tsk grovmalen svartpeppar
Quinoapilaff
1 2 dl quinoa
2 2 vitlöksklyftor
3 1 lök
4 2 msk olja
5 1 msk tomatpuré
6 1 tsk currypulver
7 5 - 6 dl vatten
8 1 grönsaksbuljongtärning
9 1 ask (200 g) körsbärstomater
10 1 kruka bladpersilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 20 g 82 g
Protein 6 g 24 g
Fett 16 g 66 g
Kostfibrer 5 g 19 g
Energi kJ 1 063 4251
Energi kcal 254 1016

Obs! I beräkningen har inte medtagits: vatten

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Hetta upp grillen, lägg grillstickorna i blöt, om de är av trä. Skär av skölj och ta vara på rädisornas blast.

Skölj quinoan. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs lökarna en minut i olja i en panna. Tillsätt tomatpuré och curry, 5 dl vatten och en buljongtärning. Tillsätt quinoan, rör om och tillred 20–25 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs.

Rulla rädisorna i olja och salt. Trä dem på spetten och grilla 8–10 minuter på medelgod värme, vänd dem ett par gånger. Krydda med peppar.

Klyv tomaterna, hacka persiljan. Tillsätt dem och blasten i pilaffen. Lägg upp pilaffen i ett serveringskärl, placera spetten överst.

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5