Rabarbertoscapaj

12.4.2018
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rabarbertoscapaj

Kombinationen av syrlig rabarber och söt toscaglasyr är något av det godaste man kan smaka i vår.

Ingredienser

12 bitar
1 1 l (ca 600 g) rabarberbitar
2 100 g margarin
3 3 ägg
4 2 dl socker
5 2 dl vetemjöl
6 2 tsk vaniljsocker
7 1 tsk bakpulver
Toscaglasyr
1 1 påse (100 g) mandelspån
2 100 g margarin
3 1 dl socker
4 0,25 dl (1/4 dl) vetemjöl
5 1 msk mjölk

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 33 g 392 g
Protein 3 g 41 g
Fett 12 g 139 g
Kostfibrer 1 g 14 g
Energi kJ 1 053 12638
Energi kcal 252 3021

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (100 g) mandelspån

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

1. Ställ ugnen på 200 grader.

2. Stycka rabarbern. Smält margarinet och låt det svalna.

3. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt med elvisp, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan i en ren bunke och sikta dem i äggskummet. Tillsätt det avsvalnade margarinet och rör smeten jämn.

4. Smörj och bröa en pajform (diam. 25–27 cm) eller täck den med bakplåtspapper. Bre ut smeten i formen. Fördela rabarbern jämnt över smeten. Grädda pajen 15 minuter i ugn. Tillred under tiden toscan.

5. Lägg alla ingredienser till toscan i en kastrull. Hetta upp blandningen under ständig omröring tills fettet har smält och blandningen bubblat några gånger.

6. Ta pajen ur ugnen, fördela toscan över ytan och grädda ytterligare 15–20 minuter.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5