Rabarbersylt med vanilj

27.4.2016
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rabarbersylt med vanilj

Rabarbersylt med en aning vanilj förädlar sommarens läckra desserter. Servera med glass eller plättar.

Ingredienser

1 500 g rabarber
2 2 msk vatten
3 1 vaniljstång
4 250 g syltsocker

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 277 g
Protein 3 g
Fett 1 g
Kostfibrer 7 g
Energi kJ 4894
Energi kcal 1170

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skölj och stycka rabarbern. Mät vattnet i en kastrull, tillsätt rabarbern. Klyv och tillsätt en vaniljstång, koka upp. Tillsätt syltsockret, koka 10 minuter.
Ta kastrullen åt sidan, skumma ytan. Ta bort vaniljstången. Häll sylten i en ren glasburk. Slut locket, förvara burken svalt.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5