Rabarbersangria

24.4.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rabarbersangria

En fruktig sangria, som piggats upp med mousserande vin och serveras som välkomstskål eller ställs fram i en bålskål, är helt rätt under de första varma sommardagarna.

Ingredienser

10 portioner
1 2 stjälkar rabarber
2 1 dl vatten
3 0,75 dl (3/4 dl) socker
4 2 apelsiner
5 250 g jordgubbar
6 1 l mineralvatten
7 1 flaska (750 ml) mousserande vin
8 isbitar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 20 g 199 g
Protein 1 g 6 g
Fett 0 g 2 g
Kostfibrer 2 g 17 g
Energi kJ 455 4546
Energi kcal 109 1086

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Juomat
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tärna rabarbern. Koka upp vattnet och sockret i en kastrull. Lägg rabarbern i spadet och ställ kastrullen åt sidan. Låt svalna 30 minuter.

Pressa saften av en apelsin i en kanna eller bålskål. Tvätta en annan apelsin omsorgsfullt och skär den i skivor utan att skala den. Skiva jordgubbarna. (Tillsätt jordgubbarna otinade, om du använder djupfrysta.) Häll rabarbern med spad, mineralvattnet och vinet i bålskålen. Tillsätt frukt och isbitar, servera omedelbart.

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5