Rabarberpaj med mandel

27.4.2016
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Rabarberpaj med mandel

Den här rabarberpajen bakad med vårens första rabarber är god med både vaniljsås och glass.

Ingredienser

12 portioner
1 100 g smör eller margarin
2 4 msk socker
3 2 dl vetemjöl
4 1 dl havreflingor
5 1 tsk bakpulver
6 1 ägg
Fyllning
1 4 - 5 rabarberstjälkar
2 150 g mandelmassa
3 50 g smör eller margarin
4 0,75 dl socker
5 0,5 dl vetemjöl
6 2 ägg
På ytan
1 florsocker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 30 g 359 g
Protein 6 g 68 g
Fett 15 g 179 g
Kostfibrer 2 g 19 g
Energi kJ 1 166 13998
Energi kcal 279 3346

Obs! I beräkningen har inte medtagits: florsocker

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Nyp fettet, sockret och de torra ingredienserna till en grynig massa i en bunke eller kör dem i en matberedare. Tillsätt ägget, rör hastigt degen jämn. Svep in degen i plastfilm och ställ den i kylskåp att vila medan du tillreder fyllningen.
Skölj och stycka rabarberstjälkarna. Rör samman mandelmassan, det mjuka smöret, sockret och mjölet. Tillsätt äggen och vispa blandningen jämn.
Tryck ut degen över bottnen och kanterna av en pajform (diam. ca 28 cm).
Fördela rabarberbitarna över degen. Ringla mandelblandningen i formen. Grädda ca 30 minuter på nedre falsen i 200 grader. Täck mot slutet av gräddningen med ett ark bakplåtspapper, så ytan inte blir för mörk. Låt den svalna. Garnera med florsocker.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5