Quiche Lorraine

21.4.2014
10 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Quiche Lorraine

Ingredienser

8 portioner
1 100 g smör
2 3 dl vetemjöl
3 0,5 tsk salt
4 0,5 dl vatten
Fyllning
1 140 - 150 g bacon
2 1 lök
3 150 g riven emmentalerost
4 4 ägg
5 3 dl grädde
6 0,5 tsk salt
7 0,5 tsk svartpeppar
8 0,5 dl hackad persilja
9 1 tsk timjan
På ytan
1 paprika
2 persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 19 g 152 g
Protein 14 g 116 g
Fett 40 g 321 g
Kostfibrer 1 g 10 g
Energi kJ 2 055 16442
Energi kcal 491 3930

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Ranskalainen
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Nyp smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt kallt vatten och rör blandningen snabbt till en jämn deg. Tryck ut degen längs bottnen och kanterna av en smord springform (Ø ca 25 cm). Gör kanterna ca 3 cm höga. Låt formen stå i kylskåp medan du tillreder fyllningen.

Skär bacon i strimlor, bryn den lätt i en stekpanna. Lyft ut baconstrimlorna, fräs löken i baconfettet. Rör äggen, den rivna osten och kryddorna i grädden. Strö bacon, lök och persilja i formen. Häll gräddblandningen över. Grädda i ugn på mittfalsen, ca 35 minuter i 200 grader.

Kontrollera om fyllningen har koagulerat också i mitten; fortsätt gräddningen vid behov. Garnera med t.ex. strimlad paprika och hackad persilja.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5