Pyttipannasallad

17.1.2018
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pyttipannasallad

Med en rejäl portion frasig kinesisk kål och en skvätt purjovinägrett blir också pytt i panna en sallad.

Ingredienser

4 portioner
1 4 potatisar
2 4 ägg
3 0,5 purjolök
4 1 morot
5 1 paprika
6 0,5 kinesisk kål
7 1 burk (240 g) kikärter i saltlag
8 1 msk olja
9 1 saften av en citron
10 2 msk färsk eller 1 tsk torkad timjan
11 0,5 tsk cayennepeppar
Purjodressing
1 0,5 purjolök
2 2 msk olja
3 0,5 dl olja
4 2 msk ättika
5 2 tsk honung
6 1 tsk salt
7 0,5 dl vatten

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 29 g 116 g
Protein 16 g 65 g
Fett 29 g 116 g
Kostfibrer 7 g 27 g
Energi kJ 1 850 7399
Energi kcal 442 1768

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka potatisarna mjuka och äggen hårda.

Klyv, skölj och skiva hela purjolöken.

Ta hälften av purjolöken och tillred dressingen. Hetta upp 2 msk olja i en panna och fräs purjolöken på medelgod värme 3–5 minuter, tills den mjuknar. Tillsätt det frästa, ½ dl olja, ättikan och honungen i en mixer eller stavmixerbunke. Kör, krydda med salt och spä med vatten.

Stycka potatisarna. Skala morötterna och skiva dem. Stycka paprikan och strimla kålen. Låt kikärterna rinna av i ett durkslag.

Hetta upp oljan i stekpannan. Lägg resten av purjolöken, potatisarna och morötterna i pannan. Fräs 5 minuter. Tillsätt paprikorna och kikärterna. Stek ytterligare 5 minuter. Tillsätt citronsaften och kryddorna. Rör i kålen. Toppa med äggklyftor och purjodressing.

Tips: Purjodressingen är god också som varm.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5