Pytt i panna med rökt lax

14.5.2018
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pytt i panna med rökt lax

Alla tiders läckraste pytt blir till av kokt potatis, rökt lax och spenat.

Ingredienser

4 portioner
1 8 - 10 kokta potatisar
2 500 g varmrökt lax
3 1 zucchini
4 0,5 purjolök
5 1 påse (100 g) babyspenat
6 2 msk rybsolja
7 1 påse (200 g) djupfrysta ärter
8 3 msk citronsaft
9 1 tsk salt
10 4 ägg
11 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 31 g 125 g
Protein 35 g 141 g
Fett 32 g 130 g
Kostfibrer 4 g 18 g
Energi kJ 2 356 9424
Energi kcal 563 2252

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Skala potatisarna vid behov. Ta bort benen och skinnet från laxen. Stycka potatisarna och laxen i munsbitsstora stycken. Skölj och tärna zucchinin. Klyv och skölj purjolöken och skär den i tunna skivor. Skölj spenatbladen, torka dem på hushållspapper.
  2. Hetta upp oljan i en gryta eller stekpanna. Tillsätt potatisen, zucchinin och purjolöken. Stek ca 5 minuter tills potatisen har fått lite färg. Tillsätt de otinade ärterna och spenaten. Lägg på locket till ett par minuter.
  3. Pressa saften ur en citron i rätten. Krydda med salt. Vänd varsamt i den rökta laxen.
  4. Stek några ägg i en annan panna ca en minut, så vitan nätt och jämnt koagulerar. Lägg äggen på pyttet. Krydda med peppar. Servera t.ex. med en sallad på riven kål.
Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5