Pumpalasagne

9.8.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pumpalasagne

Gör en lasagne med nytt grepp: koka tomatsåsen av soltorkade tomater och gör den andra såsen av pumpapuré med tillsats av kvarg.

Ingredienser

8 portioner
1 1 kg hokkaidopumpa
2 1 l vatten
3 1 burk (250 g) kvarg
4 1 påse (175 g) riven ost
5 2 tsk oregano
6 1 tsk salt
7 0,25 (¼ tsk) grovmalen svartpeppar
Snabb tomatsås
1 1 paket (400 g) malet kött eller 1 förp. (250 g) Härkis
2 4 stjälkar salladslök
3 1 msk rybsolja
4 1 burk (285/145 g) soltorkade tomater
5 3 dl vatten
6 1 kruka basilika
7 1 tsk salt
Dessutom
1 1 msk rybsolja
2 16 fullkornslasagneplattor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 28 g 222 g
Protein 23 g 181 g
Fett 21 g 169 g
Kostfibrer 5 g 39 g
Energi kJ 1 647 13175
Energi kcal 394 3149

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

 

  • Klyv pumpan och avlägsna fröna. Skär några tunna klyftor av pumpan, ta åt sidan till garnering. Skala och tärna resten av pumpan. Koka tärningarna 12–15 minuter i vatten. Låt pumpatärningarna rinna av; ta vara på 2–3 dl kokspad. Kör pumpatärningarna till puré. Tillsätt kvargen. Ta ca ½ dl åt sidan för gratinering, tillsätt resten i pumpapurén. Kör till en jämn puré, tillsätt kokspad vid behov. Krydda med oregano, salt och peppar.
  • Tillred tomatsåsen. Bryn köttet eller Härkis i olja i en stekpanna. Hacka lökskaften och tillsätt dem i pannan mot slutet av stekningen. Kör tomaterna med oljan ur burken till puré . Häll purén och vattnet i pannan, koka såsen 5-8 minuter. Hacka basilikan. Tillsätt den i såsen, smaka av saltet.
  • Pensla en ca 20 x 30 cm ugnsform med olja. Fördela ett tunt skikt tomatsås i formen. Lägg på 4 lasagneplattor. Fortsätt att varva pumpasås, tomatsås och lasagneplattor. Toppa med pumpasås, pumpaklyftor och riven ost.
  • Tillred lasagnen i ugn på nedre falsen, 30–40 minuter i 200°C. Täck formen med folie och låt rätten stå ca 10 minuter innan du serverar.

Tips: Du kan bygga lasagnen i formen redan föregående dag och förvara den i kylskåp över natten.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5