Pumpa- och fikonpaj

24.8.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pumpa- och fikonpaj

Den höstliga pajens möra glutenfria botten är bakad på mandel och bovete.

Ingredienser

9 portioner
Botten
1 2,5 dl glutenfritt mjöl
2 2 dl mandelpulver
3 1 dl bovetemjöl
4 1 dl margarin + 1 msk till pensling
5 2 ägg
6 0,5 tsk salt
Fyllning
1 500 g pumpa
2 2 vitlöksklyftor
3 0,5 purjolök
4 4 fikon
5 1 paket (250 g) mascarponeost
6 1 dl mjölk
7 3 ägg
8 1 tsk torkad timjan
9 1 tsk salt
10 0,25 tsk svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 25 g 222 g
Protein 15 g 133 g
Fett 35 g 312 g
Kostfibrer 4 g 39 g
Energi kJ 1 962 17659
Energi kcal 469 4220

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm ugnen till 180 grader. Baka bottnen. Mät mjölet och det mjuka margarinet i en mixer och kör till en grynig massa. Tillsätt ägg och salt. Rör degen jämn. Tryck ut degen längs bottnen och kanterna av en smord pajform. Förgrädda bottnen 10 minuter.

Skala och tärna pumpan. Skala vitlöken och hacka den fint. Skölj och strimla purjolöken. Fördela grönsakerna över bottnen. Skär fikonen i 4 klyftor och placera dem på fyllningen.

Ta 1/2 dl mascarpone åt sidan. Rör samman resten av osten, mjölken, 3 ägg och kryddorna i en bunke. Häll blandningen i formen. Strö 1/2 dl mascarpone s små klickar över ytan. Grädda 40–50 minuter.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5