Pumpa- och couscoussallad

9.9.2018
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pumpa- och couscoussallad

Tillred salladen och dressingen föregående dag och ta med som lunch till jobbet. Ge gärna smakprov åt kompisarna.

Ingredienser

4 portioner
1 1 butternutpumpa
2 2 rödlökar
3 1 paprika
4 1 burk (290 g) kikärter
5 1 vitlöksklyfta
6 1 msk olivolja
7 0,5 tsk rökt paprikapulver
8 0,5 tsk salt
Dressing
1 0,5 dl apelsin, saften
2 3 msk olivolja
3 1 msk vitvinsvinäger
4 1 tsk salt
5 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar
Dessutom
1 2 dl couscous
2 0,5 kruka persilja
3 2 msk pumpafrön
4 2 msk torkade tranbär

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 55 g 220 g
Protein 14 g 56 g
Fett 20 g 78 g
Kostfibrer 11 g 44 g
Energi kJ 1 906 7623
Energi kcal 456 1822

Receptinformation

Ruokavalio Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Ställ ugnen på 200 grader. Klyv pumpan och avlägsna fröna. Skala och tärna pumpan. Skala lökarna och skär dem i klyftor. Stycka paprikan. Skölj kikärterna i ett durkslag.
  • Skala och hacka vitlöken, tillsätt i bunken. Tillsätt olja, kryddor, grönsaker och kikärter, rör om. Fördela på en plåt täckt med bakplåtspapper. Rosta ca 20 minuter i ugn, tills pumpan är färdig. Låt pumpan svalna.
  • Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen. Hacka persiljan.
  • Tillred dressingen. Pressa saften ur apelsinen. Blanda till dressingen.
  • Varva salladens ingredienser i en skål.
  • Ringla dressingen över. Låt salladen vila en 10 minuter innan den serveras.
Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Välkommen på inköp