Pumpa- och baconpaj

12.10.2016
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pumpa- och baconpaj

Pumpa- och baconpaj, en lätt sallad och en grönsakssoppa är en utmärkt supé.. Pajen kan man baka i förväg och värma i 200 graders ugnsvärme strax innan den serveras.

Ingredienser

8 portioner
Botten
1 150 g margarin
2 1 dl fint riven morot
3 3 dl vetemjöl
4 1 dl havreflingor
5 1 tsk bakpulver
6 0,5 tsk salt
Fyllning
1 200 g bacon
2 1 butternutpumpa
3 1 msk olja
4 1 chili
5 1 tsk timjan
6 0,25 tsk salt
7 150 g riven ost
8 2 dl crème fraîche
9 2 ägg
10 0,5 tsk salt
11 0,5 tsk svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 22 g 174 g
Protein 14 g 108 g
Fett 36 g 292 g
Kostfibrer 2 g 18 g
Energi kJ 1 961 15691
Energi kcal 469 3750

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Piknik, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tärna fettet, lägg i en bunke. Tillsätt den rivna moroten och alla torra ingredienser. Nyp degen jämn. Tryck ut degen över bottnen och kanterna av en pajform (ca 25 x 35 cm). Stöd kanterna med aluminiumfolie, så de inte rinner ned under gräddningen. Ställ bottnen att vila i kylskåp medan du gör fyllningen.
Skala pumpan och tärna fruktköttet. Lägg tärningarna i en ugnsform, vänd i olja, hackad chili, timjan och salt. Rosta tärningarna 25 minuter i 200 graders ugnsvärme. Stycka baconskivorna och stek bitarna krispiga i panna.
Rör äggen i crème fraîche. Krydda med salt och peppar. Förgrädda bottnen ca 12 minuter i 200 graders ugnsvärme. Avlägsna folien från kanten.
Fördela pumpatärningarna och baconbitarna över bottnen. Häll äggblandningen över det hela. Toppa med riven ost. Tillred pajen i ugn, ca 30 minuter i 200 °C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5