Pumpa- och äppelpickles

10.8.2018
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pumpa- och äppelpickles

Också familjens småttingar gillar pumpapickles med äpple och sirap, som ger ättikslagen sötma. Pröva pickles i hot dogs!

Ingredienser

1 1 kg pumpa
2 4 äpplen
Spad
1 5 dl vatten
2 2 dl ljus sirap
3 1,5 dl spritättika
4 10 vitpepparkorn
5 1 kanelstång
6 1 tsk fänkålsfrö

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 281 g
Protein 9 g
Fett 2 g
Kostfibrer 32 g
Energi kJ 5227
Energi kcal 1249

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Säilöntä
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Blötlägg burkarna och locken i kallt vatten över natten. Tvätta och skölj dem omsorgsfullt. Hetta upp burkarna och locken i kokande vatten, fyll dem som heta.
  • Klyv pumpan, ta ut fröna och det omgivande mjuka fruktköttet. Skala och tärna pumpan. Tärna äpplena.
  • Häll alla ingredienserna till spadet i en kastrull, koka upp. Koka pumpatärningarna 10–15 minuter i spadet, tills tärningarna är lite genomskinliga men ännu fasta. Rör i äppeltärningarna och ta kastrullen åt sidan.
  • Lägg heta pickles på burk i rengjorda och upphettade glasburkar. Se till att spadet täcker tärningarna. Tillsätt en skvätt vatten om det behövs. Tillslut burkarna tätt, förvara dem i kylskåp. Pickles som lagts in i rena och steriliserade burkar och förvaras kallt, håller i månader.
Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5