”Pulled” örfilar

10.9.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
”Pulled” örfilar

Den traditionella örfilen har fått nytt och överdådigt format.

Ingredienser

20 bitar
1 150 g margarin
2 5 dl mjölk
3 1 paket (50 g) jäst
4 2 dl socker
5 1 msk kardemumma
6 1 tsk salt
7 12 dl halvgrovt vetemjöl
Fyllning
1 100 g margarin
2 1 dl socker
3 2 - 3 msk kanel

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 41 g 825 g
Protein 5 g 95 g
Fett 8 g 167 g
Kostfibrer 1 g 27 g
Energi kJ 1 092 21835
Energi kcal 261 5219

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Smält 150 g margarin. Värm mjölken fingervarm. Lös jästen i mjölken. Tillsätt sockret, kardemumman och saltet. Arbeta in mjölet ca 2 dl åt gången och arbeta slutligen in det smälta margarinet i degen. Låt degen jäsa 1 timme på varmt ställe under duk.
  • Ta fram margarinet för fyllningen i rumstemperatur.
  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Smörj 2 långa brödformar (ca 25 cm).
  • Kavla ut degen till en ca 45 x 50 cm rektangulär platta på en mjölad arbetsbänk. Vispa fett, socker och kanel till skum med elvisp. Fördela skummet över degplattan.
  • Skär plattan i sex lika breda strimlor. Placera dem på varandra (degen är lös och kan tänja) och skär stapeln i ca 6 cm långa stycken. Vänd styckena så att strimlorna står på kant, lägg dem i formar. Låt jäsa 15 minuter under duk.
  • Grädda ca 30–40 minuter i ugn.
  • Låt svalna i formen. Lägg upp bullarna eller servera dem ur formen.
Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5