Prickiga biffar av zucchini och grynost

6.7.2018
13 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Prickiga biffar av zucchini och grynost

Grönsaksbiffarna redda med mannagryn får färg av grynost och majskorn. Hela familjen gillar de läckra biffarna.

Ingredienser

10 stycken
1 2 zucchinier (ca 800 g)
2 2 tsk salt för beredning av zucchinin
3 2 msk linfrö
4 2 msk vatten
5 1 burk (200 g) grynost
6 0,5 påsar (100 g) djupfryst majs
7 0,5 dl mannagryn
8 2 tsk oregano
9 1 tsk salt
10 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar
11 2 äggulor
12 3 msk rybsolja

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 8 g 84 g
Protein 6 g 56 g
Fett 6 g 65 g
Kostfibrer 2 g 17 g
Energi kJ 480 4795
Energi kcal 115 1146

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Riv zucchinierna grovt. Lägg det rivna i ett durkslag och rör saltet i det rivna.

Låt zucchini rinna av 30 minuter.

Mät linfrö och vatten i en bunke.

Låt fröna svälla 30 minuter.

Låt grynosten rinna av. Tina majskornen, låt dem rinna av.

Pressa den rivna zucchinin så torr som möjligt och lägg den i en stor bunke. Tillsätt mannagryn, linfrö, grynost, majs och kryddor. Rör om. Knäck äggen, rör gulorna jämnt i det rivna. Låt massan vila ca en timme i kylskåp.

Hetta upp olja i en stekpanna eller plättlagg. Forma 10 biffar (diameter 7 cm, tjocklek 2 cm) av massan. Stek biffarna gyllenbruna på bägge sidorna på medelgod värme, 8–10 minuter.

 

Tips: Pressa den rivna zucchinin ordentligt, så får du frasiga biffar.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5