Potatissallad med bacon

13.5.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Potatissallad med bacon

Den matiga potatissalladen med senapskryddad citrondressing är kronan på grillkvällen.

Ingredienser

5 portioner
1 800 g nypotatis
2 4 ägg
3 1 paket (170 g) bacon
4 2 dl djupfrysta ärter
5 1 burk (57/35 g) kapris
6 2 rödlökar med skaft
7 1 tsk salt
8 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar
Dressing
1 0,5 dl citron, saften
2 0,5 dl rybsolja
3 2 msk turkisk yoghurt
4 2 tsk stark senap
5 0,5 tsk torkad dragon

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 30 g 148 g
Protein 10 g 50 g
Fett 14 g 72 g
Kostfibrer 3 g 14 g
Energi kJ 1 228 6138
Energi kcal 293 1467

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (170 g) bacon

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokatyypit Salaatit
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Koka potatisarna mjuka i vatten smaksatt med salt. Häll av kokvattnet och låt potatisarna svalna.
  2. Lägg äggen i kokande vatten, koka dem 6 minuter. Kyl dem i rinnande kallt vatten.
  3. Stek baconen frasig i panna och lägg skivorna att rinna av på hushållspapper.
  4. Skär potatisarna i munsbitar. Skala och klyv äggen. Smula baconskivorna. Tina ärterna. Låt kaprisen rinna av. Hacka lökarna. Blanda ingredienserna till salladen i en bunke. Krydda med salt och peppar.
  5. Tillred dressingen. Pressa en citron i en liten bunke. Tillsätt de övriga ingredienserna, rör om. Rör dressingen i salladen.
Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5