Potatisplättar med tonfiskpasta

21.8.2014
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Potatisplättar med tonfiskpasta

Ingredienser

4 portioner
1 500 g mjölig potatis
2 3 ägg
3 0,5 dl vetemjöl
4 1 tsk bakpulver
5 1,5 dl gräddfil
6 1 tsk salt
7 1 burk tonfisk (185 g)
8 1 saltgurka
9 0,5 dl gräddfil
10 0,5 lökar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 25 g 100 g
Protein 20 g 80 g
Fett 13 g 52 g
Kostfibrer 2 g 7 g
Energi kJ 1 260 5039
Energi kcal 301 1204

Receptinformation

Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala, koka och mosa potatisarna. Krydda moset med salt och låt det svalna. Tillsätt ägg, mjölet med bakpulvret irört och gräddfilen. Stek rätt tjocka plättar i smör och olja i en plättlagg. Smula tonfisken med en gaffel. Hacka löken och saltgurkan, tillsätt; rör i gräddfilen. Krydda med svartpeppar. Servera fiskpastan till de heta plättarna

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5