Potatispirog med ost

21.10.2014
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Potatispirog med ost

Ingredienser

12 stycken
Deg
1 100 g margarin
2 3 dl vetemjöl
3 1 tsk bakpulver
4 nypa salt
5 100 g naturell färskost
Fyllning
1 2 stora söta lökar
2 2 msk olivolja
3 3 kokta fasta potatisar
4 1 vitlöksklyfta
5 1 tsk timjan
6 nypa salt
7 nypa grovmalen svartpeppar
8 100 g (kraftig) ost
9 2 dl grädde
10 2 ägg
11 2 tsk senap

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 16 g 195 g
Protein 6 g 78 g
Fett 15 g 177 g
Kostfibrer 2 g 18 g
Energi kJ 942 11301
Energi kcal 225 2701

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Nyp fettet och de torra ingredienserna till en grynig massa. Tillsätt färskosten, vänd det hela till en deg. Slå in degen i plastfilm och ställ den i kylskåp. Skala och hacka lökarna. Fräs det hela i olja i en stekpanna. Skala och stycka potatisarna. Lägg potatisarna i pannan, riv och tillsätt vitlöken, tillsätt kryddorna. Fräs ett ögonblick. Ställ det hela att svalna. Fördela degen i muffinsformar eller en smord pajform. Tryck ut degen längs bottnen och kanterna. Nagga degen med en gaffel. Fördela potatisfyllningen i formarna. Riv osten, fördela i formarna. Rör grädde, ägg och senap i en bunke. Häll blandningen i formarna. Grädda 20–30 minuter i 200 graders ugnsvärme, beroende på hur stor formen är. Låt pirogerna svalna ett ögonblick innan du tar dem ur formarna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5