Potatispannkaka med tonfisk

21.1.2014
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Potatispannkaka med tonfisk

Ingredienser

6 portioner
1 8 dl mjölk
2 4 ägg
3 4 dl vetemjöl
4 1 fiskbuljongtärning
5 1 tsk pizzakrydda
6 0,5 tsk salt
7 2 fasta potatisar
8 2 dl riven ost
9 1 burk (185/140 g) tonfiskbitar
10 3 msk hackad gräslök

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 41 g 244 g
Protein 23 g 138 g
Fett 12 g 75 g
Kostfibrer 2 g 10 g
Energi kJ 1 547 9280
Energi kcal 370 2218

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blanda mjölk, ägg och mjöl sinsemellan. Smula i buljongtärningen, tillsätt pizzakrydda och salt. Låt smeten svälla en halv timme.

Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna med höga kanter. Skala och riv potatisarna. Fördela potatis och ost jämnt över smeten. Låt tonfisken rinna av och fördela tonfisken och hackad gräslök jämnt över pannan. Tillred ca 25 minuter i 225°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5