Potatisomelett med spenat

11.7.2016
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Potatisomelett med spenat

Potatisomelett är ett bra sätt att använda överbliven potatis.

Ingredienser

12 portioner
1 1 påse (80 g) babyspenat
2 3 kokta potatisar
3 8 ägg
4 50 g riven parmesanost
5 2 dl grädde
6 1 dl mjölk
7 nypa salt
8 nypa grovmalen vitpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 3 g 39 g
Protein 6 g 78 g
Fett 12 g 139 g
Kostfibrer 0 g 3 g
Energi kJ 597 7160
Energi kcal 143 1711

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Muna
Makuja maailmalta Espanjalainen
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Edullinen, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skölj och torka spenaten. Skala potatisarna och skär dem i skivor. Knäck äggen och rör i riven parmesan, grädde, mjölk och kryddor. Fukta bakplåtspapperet och täck en tårtform (diam. 20 cm) med papperet. Klipp bort papperet som blir utanför formen. Häll hälften av spenatbladen jämnt över formen. Fördela potatisskivorna på spenaten, häll sedan i resten av spenaten. Ringla äggblandningen i formen. Grädda omeletten i 175 grader ca 30 minuter, tills blandningen har koagulerat helt. Bryn omelettens yta snabbt i ugnen under grillmotstånden. Skär i portionsbitar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5