Potatismoslåda arrabbiata

26.9.2017
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Potatismoslåda arrabbiata

Arrabbiatapesto med chilikrydda är en utmärkt smaktillsats i en traditionell potastismoslåda.

Ingredienser

6 portioner
1 2 burkar (à 350 g) djupfryst potatismos (Apetit)
2 3 dl vatten eller mjölk
3 1 msk smör eller margarin
4 2 äggulor
5 700 g malet kött
6 2 tsk olja
7 4 dl majs (frysvara)
8 4 - 5 msk pesto arrabiata
9 2 tsk oregano
10 1 tsk salt
11 1 dl riven ost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 32 g 191 g
Protein 31 g 188 g
Fett 37 g 221 g
Kostfibrer 3 g 18 g
Energi kJ 2 446 14679
Energi kcal 585 3508

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred moset enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt smöret och äggulorna i det heta moset.

Stek köttet färdigt i olivolja. Tillsätt pesto och majs. Smaksätt med oregano och salt.

Fördela hälften av moset i en ugnsform eller portionsformar. Fördela köttet på moset, toppa med resten av moset. Strö riven ost över det hela. Tillred formen ca 40 minuter i 200 grader; använder du portionsformar (diam. ca 10 cm), är 10–15 minuter nog.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5