Potatismos med tomat och parmesan

18.1.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Potatismos

Ingredienser

8 portioner
1 1,5 kg mjölig potatis, t.ex. Rosamunda
2 1 tsk salt
3 3 dl kokspad eller mjölk
4 50 g smör
5 1 dl soltorkade tomater i tärningar
6 1 dl riven parmesanost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 28 g 228 g
Protein 6 g 52 g
Fett 10 g 80 g
Kostfibrer 2 g 18 g
Energi kJ 976 7808
Energi kcal 233 1866

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta, skala och stycka potatisarna. Lägg potatisen i kokande vatten och koka dem mjuka, ca 15 minuter. Häll av kokvattnet, spara eventuellt en del att röra i moset. Mosa potatisarna med en elvisp.  Rör tomattarna och riven parmesan i moset.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5