Potatismos med spenat

18.1.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Potatismos

Ingredienser

8 portioner
1 1,5 kg mjölig potatis, t.ex. Rosamunda
2 1 tsk salt
3 3 dl kokspad eller mjölk
4 50 g smör
5 1 påse (150 g) hackad djupfryst spenat

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 27 g 214 g
Protein 5 g 42 g
Fett 6 g 49 g
Kostfibrer 2 g 19 g
Energi kJ 784 6276
Energi kcal 188 1500

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta, skala och stycka potatisarna. Lägg potatisen i kokande vatten och koka dem mjuka, ca 15 minuter. Häll av kokvattnet, spara eventuellt en del att röra i moset. Mosa potatisarna med en elvisp. Tina spenaten i mikrovågsugn på låg effekt. Låt spenaten rinna av, rör den i moset.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5