Potatismos med purjolök

18.1.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Potatismos med purjolök

Ingredienser

8 portioner
1 1,5 kg mjölig potatis, t.ex. Rosamunda
2 1 tsk salt
3 3 dl kokspad eller mjölk
4 50 g smör
5 0,5 purjolök
6 1 msk olja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 27 g 215 g
Protein 4 g 35 g
Fett 8 g 61 g
Kostfibrer 2 g 15 g
Energi kJ 828 6627
Energi kcal 198 1584

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta, skala och stycka potatisarna. Lägg potatisen i kokande vatten och koka dem mjuka, ca 15 minuter. Häll av kokvattnet, spara eventuellt en del att röra i moset. Mosa potatisarna med en elvisp. Tillsätt salt och så mycket mjölk och/eller kokspad att moset blir mjukt. Tillsätt eventuellt en klick smör. Klyv purjolöken, skölj den väl och strimla den. Fräs löken i olja i en stekpanna. Rör purjolöken i moset.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5