Potatismos med pepparrot

18.1.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Potatismos

Ingredienser

8 portioner
1 1,5 kg mjölig potatis, t.ex. Rosamunda
2 1 tsk salt
3 3 dl kokspad eller mjölk
4 50 g smör
5 1 burk (130 g) färskost med pepparrot

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 32 g 253 g
Protein 5 g 42 g
Fett 11 g 87 g
Kostfibrer 2 g 16 g
Energi kJ 1 050 8401
Energi kcal 251 2008

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta, skala och stycka potatisarna. Lägg potatisen i kokande vatten och koka dem mjuka, ca 15 minuter. Häll av kokvattnet, spara eventuellt en del att röra i moset. Mosa potatisarna med en elvisp. Rör färskosten mjuk, rör den klickvis i moset.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5