Potatismos med blomkål

25.7.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Potatismos med blomkål

Variera moset med blomkål. Överblivet mos kan du lägga i en semmeldeg eller plättsmet.

Ingredienser

6 portioner
1 700 g blomkål
2 400 g (400 g) stora mjöliga potatisar
3 2 msk smör
4 nypa salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 11 g 68 g
Protein 3 g 19 g
Fett 4 g 26 g
Kostfibrer 3 g 20 g
Energi kJ 414 2481
Energi kcal 99 593

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Stycka blomkålen med skaft. Skala och stycka potatisarna. Koka potatisarna och blomkålen färdiga i lätt saltat vatten. Häll av kokvattnet, tillsätt smöret och en nypa salt. Stöt till ett jämnt mos.

 

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5