Potatismos, grundrecept

18.1.2015
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Potatismos, grundrecept

Potatismos är lätt att variera. Tillred en större sats och smaksätt en del eller alltsammans enligt smak och tycke. Moset håller sig några dagar i kylskåp och flera månader i frysen.

Ingredienser

8 portioner
1 1,5 kg mjölig potatis, t.ex. Rosamunda
2 1 tsk salt
3 3 dl kokspad eller mjölk
4 50 g smör

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 26 g 212 g
Protein 4 g 34 g
Fett 6 g 48 g
Kostfibrer 2 g 13 g
Energi kJ 756 6049
Energi kcal 181 1446

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Suomalainen
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta, skala och stycka potatisarna. Lägg potatisen i kokande vatten och koka dem mjuka, ca 15 minuter. Häll av kokvattnet, spara eventuellt en del att röra i moset. Mosa potatisarna med en elvisp. Tillsätt salt och så mycket mjölk och/eller kokspad att moset blir mjukt. Tillsätt eventuellt en klick smör.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5