Potatisblinier med laxmousse

24.11.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Potatisblinier med laxmousse

Överbliven potatis från julbordet blir blinier. Till fyllningen kan du ta resterna av gravad eller kall- eller varmrökt lax.

Ingredienser

16 stycken
1 250 g mandelpotatis
2 2 dl vispgrädde
3 1 dl vetemjöl
4 1 dl bovetemjöl
5 1 tsk bovetemjöl
6 0,5 tsk salt
7 2 ägg
Till stekning
1 smör
Laxmousse
1 300 g kallrökt lax
2 1 rödlök
3 1 burk (150 g) crème fraîche
4 4 tsk wasabi
5 0,5 dl hackad dill

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 9 g 137 g
Protein 7 g 114 g
Fett 10 g 154 g
Kostfibrer 1 g 10 g
Energi kJ 627 10029
Energi kcal 150 2397

Obs! I beräkningen har inte medtagits: smör

Receptinformation

Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Venäläinen
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka potatisen 10 minuter i vatten smaksatt med salt. Tillred laxmoussen Finfördela laxen, hacka löken. Rör i crème fraîche, wasabikräm och dill. Skala och riv potatisarna. Rör i grädden och de sinsemellan blandade torra ingredienserna samt äggen. Stek rätt tjocka blinier i en blinipanna eller plättlagg. Servera dem med laxmousse.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5