Potatis- och tonfisksallad

18.6.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Potatis- och tonfisksallad

Ingredienser

4 portioner
1 6 kokta potatisar
2 3 msk smält smör
3 en nypa salt
4 1 rödlök
5 0,5 gurkor
6 1 msk ättika
7 1 msk vatten
8 0,25 tsk salt
9 0,25 tsk socker
10 1 burk tonfisk
11 hackad dill
12 svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 15 g 61 g
Protein 8 g 31 g
Fett 12 g 48 g
Kostfibrer 2 g 6 g
Energi kJ 845 3381
Energi kcal 202 808

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokatyypit Salaatit, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka potatisarna färdiga i sitt skal. Skala och skiva potatisarna medan de är heta. Fördela skivorna på ett fat, ringla smält smör över, krydda potatisskivorna lätt med salt. Strimla och tillsätt löken. Skär gurkan i tunna skivor. Blanda vinäger, vatten och kryddor sinsemellan. Häll spadet över gurkskivorna och låt dem ta smak en stund.

Fördela gurkskivor och tonfisk på  potatisskivorna. Krydda med svartpeppar ur kvarnen. Strö hackad dill över.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5