Potatis- och kålsallad

26.5.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Potatis- och kålsallad

Kål är frasigt och surmjölkssåsen friskt tilltugg till nypotatis.

Ingredienser

4 portioner
1 400 g nypotatis
2 0,5 tidig kål
3 2 knipplökar med stjälkar
4 8 rädisor
Sås
1 2 dl surmjölk
2 0,5 dl majonnäs
3 1 vitlöksklyfta
4 2 tsk söt senap
5 1 tsk salt
6 0,2 tsk svartpeppar
7 0,5 dl hackad dill
8 en skvätt citronsaft

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 22 g 86 g
Protein 5 g 20 g
Fett 6 g 22 g
Kostfibrer 4 g 14 g
Energi kJ 663 2653
Energi kcal 158 634

Obs! I beräkningen har inte medtagits: svartpeppar

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta och koka potatisarna, låt dem svalna. Strimla kålen, skiva rädisorna och hacka lökarna. Rör ihop ingredienserna. Rör majonnäsen i surmjölk. Tillsätt de övriga ingredienserna i dressingen. Låt dressingen ta smak en stund. Rör dressingen i salladen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5