Potatis- och baconpaj

24.11.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Potatis- och baconpaj

Baka med överbliven potatis!

Ingredienser

8 portioner
Deg
1 3 dl vetemjöl
2 100 g smör eller margarin
3 1 ägg
4 1 msk vatten
Fyllning
1 4 kokta mandelpotatisar
2 6 - 8 dadlar
3 1 paket (170 g) bacon
4 1 rödlök
5 1 paprika
6 1 burk (200 g) crème fraîche
7 2 ägg
8 2 dl riven ost
9 nypa salt
10 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 10 g 80 g
Protein 12 g 92 g
Fett 28 g 220 g
Kostfibrer 1 g 11 g
Energi kJ 1 397 11173
Energi kcal 334 2670

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Nyp mjölet och fettet till en grynig massa. Rör i ägget och vattnet. Tryck degen över bottnen och kanterna av en springform (diam. 24 cm) täckt med bakplåtspapper.  Ställ burkarna i kylskåp. Skala och stycka potatisarna. Klyv dadlarna, ta ut kärnorna, hacka fruktköttet. Stycka bacon, lök och paprika. Bryn bacon i torr panna tills den har fått lite färg. Tillsätt potatis, dadlar, lök och paprika. Vänd i pannan tills grönsakerna har fått lite färg. Ställ åt sidan att svalna. Blanda crème fraîche, ägg, riven ost och kryddor sinsemellan. Nagga bottnen med en gaffel, häll hälften av äggblandningen i formen. Fördela baconblandningen jämnt över bottnen, ringla i resten av äggblandningen. Grädda ca 45 minuter i 175 grader.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5